Voordrooggras

Wij stellen zeer hoge eisen aan de kwaliteit van de balen voordrooggras. Belangrijk is dat alleen zuiver gras met voldoende structuur en drogestofgehalte  (60 à 70%) in grote balen wordt geperst en vervolgens in folie gewikkeld wordt.

Alleen met een goed product ben je er nog niet, want ook met het transport en opslag gaan we zeer zorgvuldig om. Immers als de verpakking beschadigd is, is de inhoud zo goed als verloren.

De kleinverpakking van 25 kg wordt een heel jaar door geproduceerd.
Hiervoor gebruiken we de grote balen (ca. 500 kg) die door de persverpakkingsmachine verwerkt worden tot 25 kg verpakkingen. De grote balen gaan eerst door een machine die de balen lostrekt zodat het product nog extra gecontroleerd wordt op de vereiste kwaliteit. Vervolgens wordt het voordrooggras in een weegbunker afgewogen tot pakjes van 25 kg, waarna ze direct luchtdicht in plastic verpakt worden. Het grote voordeel van dit proces is dat alles wat verwerkt wordt tot kleinverpakking gegarandeerd schimmel- en stofvrij is.

Dit in tegenstelling tot het rechtstreeks vanaf de wei in folie gewikkelde kleine balen, omdat deze alleen in het groeiseizoen gemaakt worden en dus voor de rest van het jaar niet meer gecontroleerd kunnen worden. Uit ervaring weten we dat bij het opslaan van kleine balen er heel wat mis kan gaan, wat betreft beschadiging van de folie door ongedierte of opslagmethoden.

Wij produceren het hele jaar door zodat het product gemiddeld maar één week in de kleinverpakking zit voordat het verkocht wordt.

De pakken worden machinaal op pallets gestapeld waardoor de kans op beschadiging is uitgesloten.

Het product is, als de verpakking onbeschadigd blijft, voor lange tijd houdbaar.

Als de verpakking wordt aangebroken is afhankelijk van de buitentemperatuur, aan te bevelen het binnen 7 dagen op te voeren. 

Wij adviseren u om de voorraad niet groter te nemen dan voor een voerperiode van 2 maanden. Dit ten eerste omdat we toch altijd het product produceren en op voorraad hebben en ten tweede de kans op beschadiging van de verpakking bij de klant (ongedierte of poezen/katten die de nagels erin zetten) te beperken.

De productie van de 25 kg voordrooggrasverpakking wordt door ons zeer zorgvuldig gedaan. Het zal duidelijk zijn dat, als de verpakking bij afhalen of door transport of opslag door u zelf beschadigd wordt, dit een zeer nadelig effect heeft op de kwaliteit van de inhoud. Het is dus zeer belangrijk om zorgvuldig met dit product om te gaan om deze beschadiging te voorkomen. Als men dit in acht neemt zal het gebruik van ons voordrooggras u zeer goed bevallen.

In onze regio zijn er verschillende paardenklinieken die dit zullen beamen.